ថ្ងៃនេះខ្ញុំបាទសូមលើកយកអត្ថប្រយោជន៍ផ្សេងៗនៃផ្លែស្វាយ។
![]() |
រូបភាពពីប្រិយមិត្ត |
ស្វាយមានផ្ទុកវីតាមីនសុីជាច្រើនដែលអាចយកមកធ្វើជាអាហារ,បង្អែមនិងភេសជ្ជៈបានផងដែរ។នៅបណ្តាប្រទេសទំនើបៗគេអាចយកផ្លែស្វាយមកផលិតជាអាហារនិងបង្អែមផ្សេងៗសំរាប់លក់នៅតាមហាងនិងតាមផ្សាទំនើប។ជាពិសេសគេអាចយកមកផលិតជាទឹកផ្លែស្វាយតំណាប់ស្វាយនិងច្រកក្នុងកញ្ចប់ផ្សេងៗសំរាប់ដាក់លក់។
យើងអាចយកស្វាយមកធ្វើជាមុខម្ហូបបានយ៉ាងឆ្ងាញ់ ។ជាពិសេសនោះវាអាចធ្វើឲ្យសម្រស់របស់លោកអ្នកស្រស់ស្អាតនិងក្មេងជាងវ័យ។ស្វាយអាចការពានិងព្យាបាលជំងឺបានដូចជា
៖ ពង្រឹងភាពសាំ , សម្អាតតម្រងនោម
, គ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម
, សម្រួលការរំលាយអាហារ
, ថែរក្សាភ្នែក
, ប្រឆាំងមហារីក
, បញ្ចុះកូឡេសស្តេរ៉ុល, ថែរក្សាស្បែក , សម្រកទម្ងន់ និងមានអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនទៀត
។
នៅក្នុងព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជាក៏មានបងប្អូនប្រជាកសិករខ្មែរយើងបានដាំដំណាំស្វាយនេះច្រើនផងដែរ។
អត្ថបទបន្តនិងមាននៅពេលក្រោយ......
សូមអរគុណសម្រាប់ការគាំទ្រផលិតផលខ្មែរយើង!រួមគ្នាដើម្បីកម្ពុជារីកចំរើន!
សូមអភ័យទោសរាល់កំហុសឆ្គងដែលកើតមានដោយអចេតនាប្រសិនបើមានការសរសេរខុសនូវអត្ថបទនិងអក្ខរាវិរុទ្ធខាងលើខ្ញុំបាទនិងធ្វើការកែរប្រែ។
អត្ថបទដោយក្មេងបឋមសិក្សា
៖ ជាម សាវន់
![]() |
រូបភាពពីប្រិយមិត្ត |
![]() |
រូបភាពពីប្រិយមិត្ត |
Comments
Post a Comment